Maskne
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Το νέο μας αξεσουάρ, η μάσκα, και μια παλιά πάθηση, η ακμή, ορίζουν μια νέα κατάσταση για την επιδερμίδα, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα.

Η πανδημία άλλαξε την καθημερινότητά μας, τις συνήθειές μας, μέχρι και τη συμπεριφορά της επιδερμίδας μας.

Έτσι, μαζί με την χρήση της μάσκας ως βασικό μέσο πρόληψης από τον COVID-19, ήρθε και ένας νέος όρος που αφορά στην υγεία της επιδερμίδας μας και που μας οδηγεί να αναπροσαρμόσουμε την ρουτίνα φροντίδας της προκειμένου να τον αντιμετωπίσουμε: ο λόγος για τον όρο «maskne» που προκύπτει από τον συνδυασμό των λέξεων mask + acne, ένα είδος ακμής δηλαδή, που εμφανίζεται στη ζώνη που “αγκαλιάζει” η μάσκα για πολλές ώρες, δηλαδή στα μάγουλα, το πηγούνι και γύρω από το στόμα και τη μύτη.

Τελικά τι είναι η maskne;

Αυτό που συμβαίνει με την πολύωρη χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι πως η τριβή και η θερμοκρασία που αναπτύσσεται κατω από την μασκα, προκαλουν ενα συγκεκριμένου είδος ακμής που ονομάζεται «μηχανική», γνωστή μας πλέον ως maskne.

Η περιοχή της επιδερμίδας που καλύπτει η μάσκα βρίσκεται κάτω από αυξημένα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα, αυξημένα ποσοστά υγρασίας, υψηλότερες θερμοκρασίες, μεγαλύτερη συγκέντρωση βακτηρίων και μικροοργανισμών από το στόμα και τη μύτη, και όλα αυτα διαταράσσουν την ισορροπία του μικροβιώματος. 

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το γεγονός πως η επιδερμίδα ασφυκτιά κάτω από τη μάσκα, καθώς παρεμποδίζει τη σωστή οξυγόνωση των κυττάρων, (η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία τους) εύκολα καταλαβαίνουμε γιατί η maskne έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο συχνά δερματικά προβλήματα από την εμφάνιση της πανδημίας.

Πως μπορώ να προλάβω τη maskne;

ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ

Αρχικά προσπάθησε να διατηρείς τα χέρια σου καθαρά όσο περισσότερο μπορείς καθώς καθημερινά και πολλές φορές ασυναίσθητα αγγίζουμε το πρόσωπό μας.

ΚΑΘΑΡΗ ΜΑΣΚΑ

Είναι πολύ σημαντικό να πλένεις τακτικά την μάσκα σου αν είναι υφασμάτινη ή να αντικαθιστάς την μάσκα μιας χρήσης όσο το δυνατό πιο τακτικά.

ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Θα πρέπει να αναπροσαρμόσεις την καθημερινή ιεροτελεστία φροντίδας του προσώπου σου καθώς ο σωστός καθαρισμός είναι το κλειδί στην πρόληψη της εμφάνισης της maskne.

Καθάρισε το πρόσωπό σου, πριν φορέσεις τη μάσκα σου και αμέσως μόλις επιστρέψεις στο σπίτι μόλις την αφαιρέσεις (μην περιμένεις να φτάσει η ώρα του ύπνου για να φροντίσεις το πρόσωπό σου αυτή την περίοδο).

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Για τον καθαρισμό, επέλεξε ένα ήπιο προϊόν, μη φαγεσωρογόνο και τόσο απαλό και φιλικό, ώστε να μην ξηραίνει την επιδερμίδα σου, μια που θα το χρησιμοποιείς δύο φορές τουλάχιστον την ημέρα.

ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

Η ήπια απολέπιση είναι επίσης απαραίτητη, όμως μην το παρακάνεις, γιατί υπάρχει κίνδυνος να κάνεις τον προστατευτικό φραγμό του δέρματός σου ευάλωτο στα βακτήρια και τους ερεθισμούς.

Διάλεξε ένα απαλό απολεπιστικό με αντιβακτηριδιακά συστατικά και ένζυμα που λύνουν τους δεσμούς των νεκρών κυττάρων και τα απομακρύνουν απαλά από την επιδερμίδα.

ΜΕΙΝΕ ΕΝΥΔΑΤΟΜΕΝΗ

Αφού καθαρίσεις το πρόσωπό σου, άπλωσε μια ενυδατική που κλειδώνει την πολύτιμη υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας σου με συστατικά, όπως υαλουρονικό οξύ ή κεραμίδια.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ UV

Μην ξεχνάς τον δείκτη προστασίας, καθώς η βλαπτική ηλιακή ακτινοβολία παραμονεύει σιωπηλά, χειμώνα-καλοκαίρι.

ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΟ MAKEUP

Επιπλέον, καλό να είναι να αποφεύγεις το μακιγιάζ που ενδεχομένως στο κλειστό και υγρό περιβάλλον κάτω από τη μάσκα να φράσσει τους πόρους. Αν δεν μπορείς χωρίς μακιγιάζ, απέφυγε τα πλούσια makeup και επιλέξτε μια BB Cream που έχει ελαφριά υφή και χαρίζει ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα.

Κι αν εμφανιστεί, τί κάνω;

Αν εμφανιστούν κοκκινίλες και ερεθισμός, καταπραΰνε αμέσως την επιδερμίδα σου εφαρμόζοντας μια κομπρέσα βυθισμένη σε παγωμένο νερό και αποβουτυρωμένο γάλα, ένα «κοκτέιλ» που ηρεμεί άμεσα.

Στην περίπτωση που εμφανιστούν σπυράκια, εφάρμοσε στα σημεία μια μάσκα με άργιλο για βαθύ καθαρισμό ή χρησιμοποίησε τοπικά ένα ειδικό προϊόν με συστατικά που καταπολεμούν τα σπυράκια (όπως το σαλικυλικό οξύ),αφού φυσικά έχεις καθαρίσει το πρόσωπό σου.

Αν τα πρώτα συμπτώματα… στρογγυλοκάθονται στο πρόσωπό σου, συμβουλεύσου το δερματολόγο σου που θα σου προτείνει μια στοχευμένη θεραπεία κατά της maskne.

BOOKING

Kλείσε το ραντεβού σου

Τηλέφωνο | Phone

Μήνυμα | Text

Οδηγίες | Directions

BOOKING

Επιλέξτε ένα τρόπο ώστε να κλείσετε το ραντεβού σας

BY PHONE

BY TEXT

VISIT US